Alaraajafysioterapia

Footbalance Medical -pohjallisia tekee meillä fysioterapeutti Heidi Kujander

Otamme päivittäin tuhansia askeleita. Työ ja harrastukset sekä sairaudet ja loukkaantumiset vaikuttavat siihen, miten käytämme alaraajojamme. Yleisistä jalkojen virheasennoista kärsii jopa 45- 50 % suomalaisista. Virheasennoista johtuvia yleisiä ongelmia ovat mm. vaivasenluut, kantakalvon ja akillesjänteen tulehdukset, penikkatauti sekä rasitusvammat polven ja lonkan alueella. Ongelmat jaloissa heijastuvat helposti myös muihin kehonosiin, ja esimerkiksi selkäoireisina kuormitamme alaraajoja virheellisesti välttääksemme kipua.

Ota ensi askel lähemmäksi hyvää oloa

Jalan ongelmiin erikoistunut fysioterapeuttimme suorittaa alaraaja-analyysin, jolla testataan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeradat. Samalla tarkistetaan nivelsiteiden tuki- ja lihasvoima sekä alaraajojen ja selän yhteistoiminta.

Tehdyn analyysin perusteella fysioterapeutti saa tarpeelliset tiedot alaraajojen ongelmista ja voi tarvittaessa muotoilla asiakkaalle mahdollisimman yksilölliset pohjalliset. Pohjalliset korjaavat ja parantavat lihasten toimintakykyä. Yksilölliset tukipohjalliset voidaan valmistaa erilaisista aihioista. Meillä ne valmistetaan Footbalance Medical -aihioista.

Hoito-ohjelma saattaa sisältää myös manuaalista käsittelyä, erilaisia kivunhoitoja sekä yksilöllisen kuntoutus- ja seurantaohjelman. Kun alaraajatutkimukseen tullaan lääkärin lähetteellä, kuuluvat tutkimukset ja hoito Kelan korvauksen piiriin.


Jäikö kysyttävää?

Soita meille niin kerromme lisää »