Kinesioteippaus

Kinesioteippauksen kehitti japanilainen kiropraktikko Dr. Kenzo Kase yhteistyössä japanilaisen yrityksen Nitto Denkon kanssa 1970-luvulla. Pääajatuksena on tukea kehon omaa parantamisprosessia käyttäen ainutlaatuista materiaalia yhdessä erityisen tekniikan kanssa. Sovellustekniikat kehitettiin kinesiologisten testien avulla ja sitä kautta syntyi myös perusta nimelle. Jotta voitaisiin täysin ymmärtää kehon vaurioita, ovat anatomian tietous ja toiminnalliset lihastestit välttämättömiä. Toistettavien testien kautta saadaan selville oikea sovellustekniikka vaurioituneille kudoksille ja kehonosille.

Kinesioteippaus mahdollistaa nivelen lisääntyneen liike-laajuuden teipatulla alueella niin arki- kuin urheilu-toiminnoissakin. Kinesioteippauksen vaikutuksia ovat mm. lihastoiminnan normalisoituminen, mikroverenkierron paraneminen, kivunlievitysjärjestelmän aktivoituminen ja niveltoiminnan tukeminen.

Käyttöalueita ovat mm. kipu, liikerajoitus, luksaatio, urheiluvammat, niveltulehdus, selkäongelmat, lihaskireys, iskias, SI-ongelmat, epikondyliitti sekä karpaalikanavaoireyhtymä. Teippi on elastinen ja yhtä ohut kuin iho. Siinä on ominaisuus, joka johtaa pois vettä, mikä mahdollistaa suihkussa käynnin ja uimisen ilman tarvetta teipin vaihtamiseen.

Teippauksen jälkeen saadaan välitön vaikutus ja useimmissa tapauksissa paraneminen edistyy vielä seuraavien 3-5 päivän aikana. Teippi pysyy noin 1-2 viikkoa riippuen teipattavasta alueesta.


Jäikö kysyttävää?

Soita meille niin kerromme lisää »