Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Niitä ovat esim. virtsan- ja ulosteenpidätyskykyyn liittyvät ongelmat, emättimen laskeuma ja lantionpohjan kiputilat. Lantionpohjan fysioterapiaan on erikoistunut ft Heidi Kujander.

Lantionpohjan fysioterapiasta hyötyvät sekä naiset että miehet. Lantionpohjan lihaksiston harjoittaminen vaikuttaa myös positiivisesti naisen ja miehen seksuaalitoimintoihin. Keskivartalon ryhti ja tuki ovat myös riippuvaiset lantionpohjan lihasten kunnosta. Ikä ei ole este lantionpohjan kuntouttamiselle. On tärkeää hakeutua ajoissa asianmukaiseen hoitoon, sillä näin saavutetaan nopeammin tuloksia. Usein lääkäri tekee arvion fysioterapian tarpeellisuudesta.

Ohjattu harjoittelu on motivoivaa ja se perustuu yksilölliselliseen hoitosuunnitelmaan. Lantionpohjan fysioterapiassa hyödynnetään lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa mittaria (biofeedback) ja tarvittaessa fysioterapiassa käytetään elektroterapiaa.

Fysioterapiassa huomioidaan myös muut lihasryhmät ja kehon toiminnot, jotka vaikuttavat lantionpohjan toimintaan.

Lähde ja lisätietoja: www.pelvicus.fi


Jäikö kysyttävää?

Soita meille niin kerromme lisää »