Suoravastaanotto

Suoravastaanottoon ovat erikoistuneet fysioterapeutit Piko Järvinen ja Leena Torkkola

Fysioterapian suoravastaanotto on akuuttivastaanottotoimintaa, jossa tuki- ja liikuntaelinoireinen asiakas hakeutuu suoraan fysioterapeutin tutkimukseen ja ohjaukseen ilman lääkärin lähetettä. Fysioterapian suoravastaanoton tavoitteena on nopeuttaa asiakkaan kuntoutumista ja nopeuttaa työhön paluuta ja estää vaivojen pitkittymistä.

Fysioterapian suoravastaanotto edellyttää fysioterapeutilta erityisosaamista tuki- ja liikuntaelinoireisen potilaan tutkimisessa, kliinisessä päättelyssä ja harjoitteiden ohjauksessa. Voidakseen pitää fysioterapian suoravastaanottoa fysioterapeutin pitää käydä erillinen suoravastaanottokoulutus. Koulutus antaa myös valmiudet lääkehoidon ja sairaslomatarpeiden arviointiin. 

Fysioterapian suoravastaanotolle on varattu aikaa 60 minuuttia. Käynnillä asiakas haastatellaan, tehdään kliininen tutkiminen ja päätöksenteko sekä tarvittaessa annetaan manuaalista terapiaa liikkeiden helpottamiseksi. Fysioterapeutti ohjaa kotiharjoitteet ja tarvittaessa suosittelee käyttämään reseptivapaita särky- ja tulehduskipulääkkeitä. Jatkohoitona asiakkaalle suositellaan tarvittaessa lisää fysioterapiaa.

Jos on tarvetta tarkemmille tutkimuksille, fysioterapeutti lähettää asiakkaan lääkärin vastaanotolle jatkotutkimuksia varten.


Jäikö kysyttävää?

Soita meille niin kerromme lisää »