Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, jossa käsitellään painellen ja hieroen jalkapohjien heijastepisteitä. Heijastepisteet vastaavat kehon tiettyjä kohtia. Myös kämmenissä ja korvalehdissä olevia heijastepisteitä voidaan käsitellä.

Hoito edistää kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia aineenvaihdunnan kautta virkistämällä verenkiertoa ja nopeuttamalla imunesteiden kiertoa.

Mitä ja miten vyöhyketerapialla hoidetaan?

Vyöhyketerapiaan on erikoistunut fysioterapeutti Sari Laine

Vyöhyketerapia on tehokas apu stressin, jännityksen ja väsymyksen hoidossa. Hyviä tuloksia on saatu mm. päänsäryn, migreenin, yökastelun, inkontinenssin, vilustumisen, kohonneen verenpaineen, kuukautisvaivojen, ruuansulatusvaivojen, unettomuuden ja selkäkipujen hoidossa.

Vyöhyketerapia toimii myös ennaltaehkäisevästi, joten voit tulla hoitoon vain nauttimaan hieronnasta. Yksi hoitokerta rentouttaa ja sarjahoito voi auttaa vaivan paranemisessa.

Hoito tapahtuu hoidettavan maatessa tai istuessa. Sukat vain pois jalasta!

Hoidon jälkeen olo voi olla väsynyt ja vessassa voi joutua käymään tavallista useammin. Hoidon jälkeen onkin syytä juoda tavallista enemmän. Fyysisiä ponnistuksia ja saunomista on hyvä välttää samana päivänä. Sarjahoidossa vaivat voivat hieman pahentua ennen parantumistaan, mutta tämä on hyvin yksilöllistä.

Vyöhyketerapian tuhatvuotiset juuret

Vyöhyketerapian alkuperä on hieman epäselvä. Sen arvellaan olevan 5000 vuotta vanha hoitomuoto, jolloin se tunnettiin Kiinassa ja Intiassa. Toisen linjan mukaan sen arvellaan olevan peräisin Egyptistä, jossa on löydetty hoitoa kuvaavia hautapiirroksia vuodelta 2330 eKr.

Vyöhyketerapian on myös esitetty olevan inkojen kehittämä ja siirtyneen sitä kautta Pohjois-Amerikan intiaaneille, jotka käyttävät hoitoa edelleen.

Kirjallisuutta

Pauline Wills, Vyöhyketerapian käsikirja
Maj-Lis Hagenmalm, Vyöhyketerapia
Raimo Peltonen, Vyöhyketerapian opas


Jäikö kysyttävää?

Soita meille niin kerromme lisää »